Valpartij stuurt plannen in de war

Het was opnieuw een warme dag in de Giro Rosa. De vlakke rit leek vlekkeloos in een massasprint te eindigen, maar een valpartij zorgde voor opwinding in de laatste kilometers.

De zon deed opnieuw flink haar best in Italië. Het Giropeloton zag opnieuw flink af onder de warme omstandigheden. Lange tijd leek het er op alsof het peloton zonder kleerscheuren en veel oponthoud richting een massasprint ging. Op 7 kilometer van de streep ging het echter mis! “Het was een bochtige finale, maar in de laatste ronde zaten we goed bij elkaar. Ineens was er een grote valpartij vlak achter mij. Ik bleef gelukkig overeind, maar de rest van de ploeg werd opgehouden. Ik heb toen besloten om te wachten en liet me afzakken. Op een gegeven moment zag ik een groep aankomen met Marianne. Daar ben ik vervolgens vol op kop gaan rijden om de aansluiting weer te maken met het eerste peloton”,  deed Anouska het verhaal.

Het lukte Anouska haar groep om aansluiting te maken. Marianne Vos sprintte zelfs nog mee voor de dagzege, maar die ging naar Jolien D`Hoore, Vos werd 6e. Anouska kwam als 46e over de streep. “De rest van de ploeg bleek achteraf niet in de groep met mij en Marianne te zitten. Gelukkig is de schade voor het klassement van Sabrina beperkt gebleven. Wel jammer dat we niet een echte gooi naar de ritzege konden doen. Er komen nog genoeg dagen om het opnieuw te proberen.”

Volgende rit
Morgen rijden de dames van en naar Piacenza, goed voor een rit over 109 kilometer met onderweg een klim van derde categorie. Wordt het opnieuw sprinten of krijgen de aanvallers een kans?