Winst in Surhuisterveen!

Vandaag stond Anouska aan de start in het Friese Surhuisterveen, bijna een thuiskoers voor De Westereense.

Al vroeg in de wedstrijd ontsnapte Anouska uit het peloton. Ondanks een stevige regenbui liep de WaowDeals Pro Cycling renster snel uit naar een geruststellende voorsprong van een minuut. Het peloton kwam niet meer terug en zo mocht Anouska voor het eerst dit seizoen de armen zegevierend in de lucht steken.

Toch ging het niet allemaal zo eenvoudig als het klonk. “In het begin van de koers begon het te regenen, dus moest je goed oppassen in de bochten. Ik ben in een van de eerste ronden gedemarreerd en sloeg een mooi gaatje. Toen ben ik vol doorgegaan om die voorsprong uit te breiden. Ik kon mijn ritme goed houden, maar het was wel lang en pittig. Achter mij stonden ze ook zeker niet stil en ben toch wel diep moeten gaan om de voorsprong te behouden. Dat het uiteindelijk lukt om te winnen na zo`n lange solo is natuurlijk super mooi. In Surhuisterveen kon ik nog nooit winnen en dan nu op deze manier, dat geeft veel voldoening. Geweldig!”, sprak een blije Anouska na afloop. 

Foto`s
Natuurlijk mogen van deze koers geen foto`s ontbreken, dus kijk snel in het foto-album voor de foto`s vanuit Surhuisterveen.

Beelden van de finish