Sterke ploeg in Omloop het Nieuwsblad

Op een koude winterdag trok het damespeloton zich op gang voor het klassieke voorjaar. WaowDeals Pro Cycling reed een sterke Omloop het Nieuwsblad. Anouska eindigde in de eerste selecte groep van iets meer dan 30 rensters.

Zaterdag 24 februari was het weer koers in België met de Omloop het Nieuwsblad. De koers bracht de rensters van Gent naar Meerbeke over 122 kilometer. Met de lage temperaturen en de felle wind waren de omstandigheden zwaar. Ook de nieuwe finale – met de Muur en de Bosberg – voegde nog een extra zwaar element toe aan de koers.

Onderweg waren er verschillende rensters die probeerden te ontsnappen. Even leek een groepje de beslissing te hebben geforceerd, maar diep in de finale liep het toch weer samen. Ondanks de Muur en Bosberg bleef een groep van zo`n 30 rensters bij elkaar. “Toen duidelijk was dat er gesprint moest worden, hebben we de kaart van Jeanne getrokken. Met Dani en Riejanne hebben we een lead-out voor haar gedaan. Dat ging goed! Jeanne werd 7e. Met de ploeg hebben we sterk gereden, daar kunnen we verder mee”, sprak Anouska (33e) na afloop.

Zondag is het opnieuw koers voor Anouska. Dan start ze in de Omloop van het Hageland (132 kilometer), de eerste van acht koersen in de Lotto Cycling Cup. Eerst leggen de rensters een grote ronde van 52,2 kilometer af, gevolgd door 6 plaatselijke rondes van 13,3 kilometer. Deze koers is zondag via deze livestream te volgen.