Goed gevoel in Romandie

Het afgelopen weekend was Anouska met Uno-X Mobility actief in de Tour de Romandie Feminin. De driedaagse staat vooral bekend om het vele klimwerk.

In de eerste etappe wachtte een heuvelachtig parcours op het peloton. Anouska voelde zich vooraf prima en toonde zich meerdere malen in de koers. Na enkele mislukte pogingen zette de Westereense een kopgroep op die een groot deel van de rit kleurde. Toch liep het in de finale nog samen en moest een spring de beslissing brengen.

Een dag later was het opnieuw flink klimmen geblazen met aankomst bergop in Vercorin. Anouska voelde zich opnieuw prima en besloot zich te testen op de slotklim. Dat leverde een prima 19e plaats op iets minder dan 3 minuten van ritwinnares Demi Vollering.

De slotetappe was opnieuw erg heuvelachtig. En alsof dat nog niet genoeg was, besloten de weersgoden er nog een schepje bovenop te doen met de nodige regen. Het peloton brak in stukken en zag een tweetal vluchters de dienst uitmaken voor de ritzege. Anouska eindigde in de tweede achtervolgende groep op ruim 5 minuten.

De Uno-X Mobility renster keert nu terug naar huis en staat volgende week aan de start in Duitsland voor de Women’s Cycling GP Stuttgart & Region. Daarna volgt nog de St Feuillien Grand Prix De Wallonie op 18 september en de Simac Ladies Tour (8 t/m 13 oktober).