Klaar voor Stuttgart en Wallonie

Het najaar is voor Anouska in volle gang. Na een prima optreden in Romandie komt ze de komende aan de start in Stuttgart en Wallonie.

Vorige week reed Anouska de lastige Tour de Romandie Feminin, waar ze een goed gevoel had. In de eerste rit was ze betrokken bij een aanval en in de tweede etappe eindigde ze als 19e op een zware aankomst bergop. Na deze koers trok Anouska naar huis, waar ze de batterijen weer op kon laden voor de volgende koersen.

Zondag rijdt Anouska met Uno-X Mobility de Duitse eendagskoers Women’s Cycling Grand Prix Stuttgart & Region. Die koers over ruim 118 kilometer begint in Böblingen en brengt het peloton naar Stuttgart, waar nog drie lokale ronden wachten. Het parcours leent zich voor een open koers, dus spektakel gegarandeerd.

Vanuit Duitsland trekt Anouska door naar België, waar woensdag de Grisette Grand Prix de Wallonie over bijna 140 kilometer wacht. Na een lange koers met diverse heuvels wacht aan het einde de bekende Citadelle de Namur die vaak de beslissende factor is in deze wedstrijd.

“Het zijn nieuwe koersen voor me, maar ik heb er heel veel zin. Het gevoel in de Romandie was goed. Ik was daar heel blij met mijn 19e plek in de bergrit. Thuis kon ik de batterijen nog een keer goed opladen en ben nu klaar voor deze twee koersen. Het is mooi om weer een aantal dagen met de ploeg op pad te gaan. We gaan kijken wat we kunnen uitrichten”, aldus Anouska.