Drents wielerweekend eindigt met breuk in hand

De weersgoden bezorgden de organisatie van de Ronde van Drenthe flink wat overwerk. Na veel geregel kon er uiteindelijk gekoerst worden, maar dat liep voor Anouska niet helemaal goed af.

Het Drentse wielerweekend begon vrijdag met de Drentse 8. Het parcours werd vanwege de sneeuwval aangepast zodat er toch gereden kon worden. Echter gooide koning winter na een half uur alsnog roet in het eten en werd de koers gestopt. Een dag later moest het parcours van de Ronde van Drenthe ook aangepast worden vanwege de sneeuw. Het peloton werd al vroeg in de koers opgeschrikt door een massale valpartij, waarbij Anouska ook betrokken was. Na veel oponthoud kon de Westereense haar weg nog wel vervolgen, maar de kans op een mooi resultaat was verdwenen.

“De organisatie in Drenthe heeft veel gedaan om ons nog te laten koersen. Helaas werd de Drentse 8 alsnog stilgelegd en was mijn Ronde van Drenthe al snel voorbij na die valpartij. Ik lag helemaal onderop en verloor veel tijd. Ik had ook direct wat last van mijn hand, maar kon wel verder koersen. Samen met Loes Adegeest heb ik het restant van de koers gereden. Samen hebben we er een stevige training van gemaakt. Natuurlijk flink balen dat ik niet mee kon doen vooraan. De ploeg heeft echter wel fantastisch gereden en werd beloond met een tweede plek voor Susanne Andersen en een vijfde plek voor Maria Confaflonieri. Ik ben erg trots op deze prestatie van de ploeg!”, sprak Anouska over de koers.

Daags na de koers bleef Anouska last houden van haar hand. In eerste instantie werd gedacht aan een kneuzing, maar voor de zekerheid werden röntgenfoto`s genomen. Daarbij kwam naar voren dat er een breuk zat bij het begin van de middelvinger.  “Dat is natuurlijk flink balen. Ik heb nu een spalk gekregen en die moet ik vermoedelijk vier weken dragen. Ik mag er wel mee fietsen, nu eerst binnen op de Tacx en dan volgende week buiten. We moeten nu afwachten hoe het herstel gaat verlopen. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren in het peloton”, aldus Anouska over deze tegenslag.