Eerste trainingskamp zit er op

De feestdagen staan bijna voor de deur, dat betekent tijd voor familie en even bijkomen van alle hectiek. Anouska heeft ondertussen haar eerste trainingskamp met de nieuwe ploeg er al op zitten.

Anouska maakte eind oktober kennis met haar nieuwe ploeg Parkhotel Valkenburg. Enkele weken later was het tijd voor het eerste trainingskamp met de ploeg. De afgelopen tien dagen trainden Anouska en haar ploeggenotes in Spanje. Er werd niet alleen veel op de fiets getraind, ook naast de fiets stonden oefeningen en spelletjes op het programma. “We hebben mooie duurritten gemaakt en daarnaast ook de bekende blokjestrainingen op de klimmen zoals Benissa en Col de Rates. Onderweg kwamen we veel andere ploegen tegen, het is een geliefd wieleroord hier. Naast de training op de fiets was er ook een bootcamp en andere teamactiviteiten. Zo kunnen we elkaar steeds beter leren kennen”, aldus Anouska. 

Voor Anouska was de omgeving van Calpe niet nieuw. “We zaten met de ploeg in een groot huis boven op een heuvel. Een erg mooi plekje, waar ik ook al eens was met Waowdeals. In het huis hebben we zelf gekookt onder leiding van een kok. Elke keer was een ander groepje aan de beurt, erg leuk en steeds afwisselende gerechten is ook erg fijn. `s Avonds hebben we vele spelletjes gedaan, voornamelijk kaartspellen maar ook weerwolven. Dat laatste had ik nog nooit gedaan, maar was erg grappig.”

De weersomstandigheden waren prima voor de rensters. Enkele keren konden de dames zelfs in korte broek rondfietsen. Voor het laatste trainingsblok kwam Emma Johansson de rangen versterken. “Zij had goede en belangrijke input voor het team. Erg leuk, maar dus ook erg waardevol. Gisteren hebben we nog een mooie laatste lange trainingsronde gemaakt over de Col de Rates, vandaag hebben we afgesloten met een koffieritje. De spirit is fijn binnen de ploeg, we hebben een hele mooie groep meiden en begeleiding”, liet Anouska weten vlak voordat ze op het vliegtuig richting Nederland stapte.