Focus op de heuvels

In het klassieke voorjaar worden de kasseien achter gelaten en doemen de heuvels op van de Ardennen op. Woensdag vormt de Brabantse Pijl de ideale overgang naar de heuvelklassiekers.

Het tweede deel van het klassieke voorjaar trekt via de Brabantse Pijl naar de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik als slotstuk. Anouska komt in drie van de vier koersen aan het vertrek, alleen de Waalse Pijl laat ze aan zich voorbij gaan.

De Ronde van Vlaanderen werd niet helemaal wat Uno-X Mobility en Anouska ervan verwacht hadden, maar de knop werd snel omgezet en de blik naar voren gericht. Na een korte periode in Fryslân is Anouska inmiddels weer in België, waar ze woensdag in de Brabantse Pijl start. De koers over bijna 135 kilometer kent verschillende korte, steile klimmetjes. Onder meer de Bruine Put en Rue de Nivelles wachten op de rensters in de aanloop naar de lokale ronde van Overijse. Daar liggen onder meer de Moskesstraat en de beroemde S-bocht te wachten.

“Woensdag gaan we er weer volle bak voor. Vlaanderen verliep niet zoals we wilden, maar gelukkig zijn er nog genoeg mooie koersen die eraan komen. Ik voel me verder goed en kijk er dan ook naar uit om weer te koersen met Uno-X Mobility. Het wordt ongetwijfeld een hectische koersen met alle heuvels. We gaan ons best doen voor een mooi resultaat”, aldus Anouska.

De koers is woensdag van 12.30 uur te volgen op televisie via Eurosport 1 of de online kanalen van Eurosport/Discovery+