Voorjaar gaat door in Vlaanderen

Na een paar trainingsweken is Anouska klaar voor haar volgende koersen.

Het klassieke voorjaar is in volle gang en kent langzamerhand de apotheose met de Ronde van Vlaanderen op eerste Paasdag. Komende woensdag is er nog een laatste generale met Dwars door Vlaanderen.

Woensdag vertrekt het peloton vanuit Waregem voor een koers over 129 kilometer met diverse beklimmingen en kasseistroken. Voor Anouska wordt het haar eerste koers sinds de Ronde van Drenthe. Daarna trok ze naar Italië voor enkele goede trainingen. “Ik heb goed kunnen trainen in Italië. We hebben veel uren gemaakt, maar ik merkte ook dat het herstel elke keer erg goed was. De afgelopen dagen ben ik thuis geweest en nu ben ik in België voor mijn volgende koersen”, aldus Anouska.

Dinsdag trekt Anouska met haar Uno-X Mobility ploegmaats op verkenning van Dwars door Vlaanderen. De koers begint woensdag woensdag iets na half drie, de finish is rond 18.00 uur voorzien. Via Sporza en Eurosport is de wedstrijd live te volgen na de mannenkoers.

Na woensdag blijft Anouska in Vlaanderen voor de Vlaamse Hoogmis op zondag. Deze koers gaat over 163 kilometer met twaalf hellingen en zeven kasseistroken. Vooral de laatste 50 kilometer is loodzwaar met een snelle aaneenschakeling van heuvels en kasseistroken. Zondag vertrekt het peloton om 13.24 uur, waarbij de finish opnieuw rond 18.00 uur voorzien is. Deze wedstrijd is ook live op tv te volgen via onder meer Sporza en Eurosport.

“Ik kijk er naar uit om opnieuw in Vlaanderen te koersen. De ploeg is de afgelopen weken uitstekend op dreef. Dat geeft extra motivatie en vertrouwen om zelf ook weer te koersen. We willen woensdag en zondag lekker koersen en een goede finale rijden”, sloot Anouska af.