Goed gevoel in La Course

Jumbo Visma leverde een sterke prestatie in La Course en werd beloond met een podiumplek.

De wekker ging vanochtend vroeg voor het wielerpeloton. Om 5 uur stonden de dames op, om vervolgens om 8.20 uur te vertrekken voor La Course. Het peloton had er overduidelijk veel zin in, want direct na de start werd er veelvuldig aangevallen.

“Iedereen wil zich tonen in een koers als deze. Zelf zat ik direct goed in de wedstrijd en ben een paar keer meegesprongen met een groepje. Ik en Riejanne wisselden de pogingen af, zodat er altijd iemand van onze ploeg mee zat. Later namen Amber en Karlijn die taak over. Na 54 kilometer kwamen we op de lokale ronde, waar het belangrijk was om goed positie te houden voor de klim die in de ronde zat”, aldus Anouska over het eerste deel van de koers. (tekst loopt door onder foto`s)

In de finale reed een kopgroep met Anouska`s ploeggenote Anna Henderson weg. Zij pakten een volle minuut voorsprong. “In de laatste ronde zaten Riejanne en ik nog bij Marianne in het eerste peloton. Wij hebben toen geprobeerd om het gat dicht te rijden om Marianne in stelling te kunnen brengen. Eerst heb ik zelf op kop gereden, daarna Riejanne.”

Aan de voet van de slotklim was het gat met de vluchters bijna gedicht. “Toen zat mijn werk er ook op. Ik heb een goed gevoel over gehouden aan deze koers. Marianne kon het in de sprint net niet afmaken en werd derde. Daar baalde ze zelf enorm van, maar helaas zat er niet meer in. Als team hebben we erg goed gereden en daar moeten we tevreden mee zijn”, aldus Anouska.

De Westereense kwam uiteindelijk als 37e over de streep. Na de finish stapten de Jumbo – Visma dames in de bus voor een reis naar Italië, waar vanaf 2 juli de Giro van start gaat. “We doen de reis in twee delen, dus dat is prettig geregeld. Ik kijk erg uit naar de Giro en hoop mijn goede gevoel daar door te trekken.”