LBL: Anouska attent van voren

Met Luik-Bastenaken-Luik stond de laatste wedstrijden van het Ardennen drieluik op het programma.

Jumbo Visma reed een sterke koers. De ploeg zat altijd goed van voren. “Vanaf de eerste echte klim waren er direct enkele aanvalspogingen. Ik zat ook een paar keer mee, maar we werden snel weer gegrepen. We bleven daarna continue van voren, alert op nieuwe aanvallen. Uiteindelijk kwam ik in een mooie kopgroep van 7 rensters terecht. Eigenlijk hadden alle grote ploegen een renster mee. We hebben een tijdje voorop gereden, maar werden op de klim voor de Redoute weer ingerekend.”

In aanloop naar de Redoute was het peloton al stevig uitgedund tot een renster of 50. “Op de Redoute werd een nieuwe forcing gemaakt, toen moest ik helaas passen. Ik ben daarna met onder meer ploeggenootje Teuntje nog in de achtervolging gegaan, maar we konden de aansluiting niet meer maken. Marianne eindigde na een sterke koers 6e. Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn met de koers die we hebben gereden”, gaf Anouska mee over het koersverloop.

De Westereense is nu een paar dagen thuis en trekt dan eind april naar Luxemburg voor het Ceratizit Festival Elsy Jacobs, een driedaagse rittenkoers.