Voorjaar sterk afgesloten

Anouska en haar Jumbo Visma ploeggenotes lieten zich goed opmerken tijdens de driedaagse in Luxemburg.

Het Festival Elsy Jacobs was de laatste opdracht voor Anouska dit voorjaar. De Westereense had erg veel zin in deze koers en liet dat elke dag duidelijk merken.

Vrijdagavond reed Anouska een sterke proloog over ruim 2 kilometer. Met een tijd van 3 minuten en 17 seconden eindigde ze op een keurige zesde plaats. Jumbo Visma eindigde de eerste dag met 3 dames in de top-10. Daarmee creëerden ze ook een mooie uitgangspositie voor de overige twee dagen.

Aanvallen op dag 2
De eerste rit in lijn reed het peloton in en rond Steinfort. Onderweg lagen de nodige heuvels te wachten. Dat speelde de aanvallers in de kaart en zorgde voor een zware koers. Anouska en haar ploeggenotes reden de hele dag attent van voren. Anouska trok zelf enkele malen ten aanval, maar kreeg weinig ruimte van het sterk uitgedunde peloton. De rit werd beslist in een sprint, die werd gewonnen door Emma Norsgaard. Anouska kwam in de eerste groep als 21e over de streep. (tekst loopt door onder de foto`s)

Prima afsluiting
De slotdag bracht de renners een nieuwe heuvelrit over ruim 105 kilometer in en rond Garnich. Na diverse schermutselingen ontstond in een finale een mooie groep van 18 rensters. Anouska was in deze groep vertegenwoordigd, net als ploeggenotes Riejanne Markus en Karlijn Swinkels. Diep in de finale kwam een achtervolgende groep nog terug, zodat er gesprint moest worden met een groep van ongeveer 30 rensters. De zege was opnieuw voor Norsgaard, die zo ook eindwinnares werd. Anouska kwam als twaalfde over de streep. In het eindklassement vonden we haar terug op een keurige zesde plek, een mooie afsluiter van het voorjaar.

Tevreden gevoel
Na afloop waren er tevreden gezichten bij Jumbo Visma. “We kwamen hier met als doel om het eindklassement te winnen. Wie dat ging zijn, maakte dan niet veel uit. We hebben elke dag veelvuldig aangevallen en ons goed getoond. Ik ben zelf ook diverse malen in de aanval geweest. Ik zat enkele malen in een mooie groep, maar helaas uiteindelijk zonder succes.”

“Karlijn eindigt als vierde in het klassement. Jammer genoeg dus net geen eindpodium, maar ik denk dat we als team heel tevreden mogen zijn met hoe we hebben gekoerst. Een mooie afsluiter van dit voorjaar. Nu even bijkomen en dan gaat de focus op het tweede deel van het seizoen”, sprak Anouska op weg naar huis.