Succesvolle Tour of Scandinavia

Anouska en haar Jumbo Visma ploeggenotes kenden een prima optreden in de Tour of Scandinavia. Met verschillende zeges, ereplaatsen en de bergtrui keerden ze terug naar Nederland.

Na het sterke optreden in Vargarda trokken Anouska en haar Jumbo Visma ploeggenotes naar de Tour of Scandinavia. De rittenkoers over zes dagen trok van Denemarken via Zweden naar Noorwegen. De eerste drie ritten leverden zeges op voor Marianne Vos, dus driemaal champagne voor Anouska en haar ploeggenoten. In de vierde rit kwam de zegereeks tot stilstand, maar waren er ereplaatsen voor Anouska en Vos.

De vijfde etappe eindigde op de Norefjell, een klim van tien kilometer. “De eerste dagen waren natuurlijk fantastisch met de drie ritzeges van Marianne Vos. Ook gingen we met Amber Kraak voor de bergtrui. In de eerste ritten pakte zij flink wat punten en wij als ploeggenoten haalden de punten voor de neus weg voor de concurrenten. Daardoor stonden we er in dat klassement ook goed voor. In de vijfde rit hebben we geprobeerd om Marianne zo ver mogelijk te brengen, maar die moest op een bepaald moment afhaken. Zelf stond ik er ook nog goed voor in het klassement, dus probeerde ik zo lang mogelijk mee te gaan op de lastige slotklim. Op een bepaald moment reed ik tot mijn eigen verbazing op een derde plaats. Uiteindelijk werd ik 7e en kwam ik in het klassement de top-10 binnen”, deed Anouska het verhaal. (tekst loopt door onder de foto`s)

De laatste dag leek dan weer een rit voor de sprinters te worden en dus zette Jumbo Visma in op Vos. In de laatste kilometers sprong Anouska achter enkele versnellingen aan. Op 5 kilometer van de streep reed ze daardoor ineens alleen op kop. De Westereense trok alle registers open en leek het te gaan halen, maar werd op 100 meter van de streep toch nog voorbij gereden. “Zo dichtbij en toch ook zo ver weg. We hebben als ploeg erg sterk gereden in deze slotrit. Ik reageerde in de finale op wat aanvallen en zo reed ik alleen weg. Even dacht ik het te gaan halen, maar dus net niet. Gelukkig wint Marianne nog wel de rit. We kunnen tevreden terug kijken op een fantastische week met vier ritzeges en de bergtrui voor Amber”, sloot Anouska af.

De eindzege ging naar de Deense Cecilie Uttrup Ludwig. Anouska sloot de Tour of Scandinavia als nummer zeven af, een mooie bevestiging van haar sterke rijden deze ronde. De volgende opdracht voor Anouska is het EK Wielrennen op de weg, volgende week zondag (21 augustus) in het Duitse München.