Vårgårda: goed weekend eindigt met sof

Anouska kende met Jumbo Visma een sterk optreden in beide koersen van de Postnord Vårgårda West Sweden. Echter bleef een echte beloning uit.

Anouska was dit weekend actief tijdens de Postnord Vårgårda West Sweden. Zaterdag stond een ploegentijdrit op het programma, zondag volgde een wegrit. De ploegentijdrit over 36 kilometer deelde Jumbo Visma goed in. Ondanks dat de helft van de ploeg nog nooit een ploegentijdrit had gereden werd een knappe prestatie neergezet. “We hebben het heel goed gedaan met z`n allen. We hebben met een onervaren ploeg een sterke ploegentijdrit gereden. Hier en daar kon het wat strakker, maar dat is logisch. Voor deze discipline heb je gewoon flink wat ervaring nodig. Dat we dan toch vierde worden is een mooie prestatie”, sprak Anouska na afloop.

Zondag reed Jumbo Visma opnieuw sterk van voren. “We zaten de hele tijd goed van voren in het peloton en hadden alles onder controle richting de finale. Marianne reed toen weg met drie andere rensters. Wij hebben daarachter proberen af te stoppen, zodat Marianne kon sprinten voor de winst.” Dat lukte uiteindelijk ook. Marianne Vos was de snelste en leek de koers te winnen. Na afloop werd ze echter gediskwalificeerd omdat ze tijdens de koers een kort moment de armen op het stuur had gelegd. “Dat zijn de regels, maar natuurlijk is het erg zuur voor Marianne en ons allemaal. We hebben er met z`n allen hard voor gewerkt en dan verlies je de zege op deze manier. Erg jammer, maar nu gaat de focus op de Battle of the North vanaf komende dinsdag.”

De Battle of the North (Tour of Scandinavia) is de opvolger van de Tour of Norway en kent zes etappes. Die ritten worden verreden in Denemarken, Zweden en Noorwegen.