Afzien in koude Waalse Pijl

Het peloton kreeg woensdag tijdens de Waalse Pijl niet alleen af te rekenen met de Muur van Huy, maar ook de weersgoden deden een duit in het zakje.

De Waalse Pijl werd afgelopen weekend toegevoegd aan het programma van Anouska. De koers over 146 kilometer werd traditioneel op de Muur van Huy beslist. De rensters vertrokken net voor de klok van twee uur in de stromende regen en even later gevolgd door sneeuw. Terwijl het lange tijd wachten was op een ontsnapping, verloor Anouska drie Uno-X Mobility door een valpartij en de kou.

“Het was jammer dat we die rensters zo snel kwijt raakten. Het begin van de koers was erg koud, maar ik zat direct goed in de wedstrijd en kon prima mee op de eerste klim. Na een kilometer of 70 begon het ook wat op te warmen. Samen met Katrine en Simone probeerden we ons goed te positioneren. In de finale heb ik hun zo goed mogelijk naar voren geloodst voor een goede uitslag. Katrine werd 14e, Simone 21e”, aldus Anouska.

Anderhalve minuut na winnares Kasia Niewiadoma kwam als Anouska als 45e over de streep. Zondag wacht alweer de volgende koers met Luik-Bastenaken-Luik, de laatste voorjaarsklassieker van het jaar.