Sterk optreden in Amstel Gold Race

Zondag was het tijd voor de eerste Ardennenklassieker met de Amstel Gold Race. Het werd een aparte koers, met een lange neutralisatie en een goed optreden van Anouska.

De wedstrijd over 157,8 kilometer kende een aanvallend begin. Na iets meer dan 40 kilometer werd de koers echter geneutraliseerd vanwege een ernstig ongeval met een politieagent op een deel van het parcours. De koers kon er zodoende niet passeren. Na een pauze van ruim een uur werd het peloton naar de lokale rond gedirigeerd, waar de rensters nog drie omlopen van in totaal 55 kilometer gingen rijden.

Nadat het peloton opnieuw op gang was geschoten kwamen er direct aanvalspogingen van de grote namen. Echter was de samenwerking vooraan niet optimaal en liep alles samen. Een nieuwe kopgroep van drie rensters had meer succes. Het drietal sloeg een mooi gaatje van een minuut. Anouska zag het gevaar en ging in de tegenaanval. De Uno-X Mobility renster halveerde achterstand snel, maar bleef vervolgens op 15 seconden van de koploopsters hangen.

“Ik voelde me goed en wilde een gok wagen met die aanval. Ik kon helaas net niet de aansluiting met de drie vooraan maken en verloor daarna weer wat terrein. In de laatste ronde werd ik terug gepakt door een achtervolgende groep, maar daar kon ik goed meedraaien. Mijn ploeggenote Simone zat daar ook nog en die schoof mooi mee. Ik zat na de laatste beklimming van de Cauberg net iets te ver en kon net niet mee in de eerste groep. Simone werd mooi 14e, ik 24e als tweede van de tweede groep. We hebben als team een sterke koers gereden en zaten met meerdere rensters lange tijd van voren. Dit geeft vertrouwen voor volgende week”, aldus Anouska na de koers.

Anouska kijkt nu uit naar komende woensdag, wanneer ze alsnog aan de start komt van de Waalse Pijl na het uitvallen van een van haar ploeggenotes.