Anouska attent in Strade Bianche

De renster van Uno-X Mobility was veelvuldig in de kop van de koers te zien op de lastige gravelstroken.

Het vrouwenpeloton zette vroeg in de ochtend aan voor een koers over 137 kilometer, waarvan 40 kilometer over de onverharde stroken die Strade Bianche kenmerken. Anouska zat met haar Uno-X Mobility ploeggenotes goed in koers. De ploeg controleerde met enkele ploegen het peloton. Toen er na ruim 60 kilometer een omvangrijke kopgroep wegreed, was Anouska attent en sprong mee.

De voorsprong van de groep met Anouska liep op tot een ruime minuut, maar in het peloton kwam er reactie van de grote namen. Vooraan verloor Anouska de aansluiting na een valpartij met Bredewold. De Uno-X Mobility renster kwam terecht in een achtervolgende groep met vrijwel alle grote favorieten.

“Ik kon bij deze groep aansluiten en samen reden we het gat dicht met de koplopers. We kwamen toen met 25 rensters voorop. Ik wilde voor de laatste strook nog een bidon aanpakken, maar verloor daardoor wat posities en dat brak me later op. Ik moest de rol lossen, dat was natuurlijk jammer maar kan ik toch met een goed gevoel terug kijken op deze koers. Het gevoel in de benen was prima”, reageerde Anouska na afloop.

Voor een aantal ploeggenotes verliep de koers minder goed. Zij waren betrokken bij valpartijen en liepen daarbij verschillende schaafwonden op. Het is dan ook afwachten of de volledige ploeg morgen aan de start kan verschijnen van de ‘Trofeo Oro in Euro’. Deze Italiaanse koers gaat over 106,8 kilometer. Na enkele vlakke ronden van 13 kilometer volgen twee ronden van 20,9 kilometer met daarin een lastig klimmetje.