Net buiten top-10 in Trofeo Oro

Daags na de Strade Bianche stond Anouska aan het vertrek van de Trofeo Oro in Euro.

Nadat alle Dare fietsen keurig waren gepoetst en ontdaan van alle modderresten van de Strade Bianche kon Uno-X Mobility een dag later starten in de Trofeo Oro in Euro. Deze Italiaanse koers ging over 106,8 kilometer. Na enkele vlakke ronden van 13 kilometer volgden twee ronden van 20,9 kilometer met daarin een lastig klimmetje.

Op de eerste klim werd stevig doorgetrokken in het peloton en ontstond er een kopgroep van een tiental rensters. Voor Uno-X Mobility zat Solbjork Anderson mee, terwijl Anouska met ploeggenotes Katrine Aalerud en Marte Berg Edseth in de achtervolgende groep zat. Het gat met de kopgroep werd groter en groter, zodat duidelijk werd dat de winnares vooraan zat. Op de laatste klim sprong Longo Borghini weg uit de groep en soleerde naar de winst. Anderson werd 9e en bezorgde Uno-X daarmee een mooie top-10 notering.

In de sprint van de achtervolgende groep kwam Anouska als tweede over de meet, wat goed was voor een 13e plaats in de uitslag. “Het was een nerveuze koers in het begin. Er waren veel valpartijen en dat zorgde voor nog meer nervositeit. We zaten met de ploeg goed gepositioneerd voor de eerste klim. Solbjork sprong mee in de kopgroep, ik kon net niet aanpikken. In de sprint van de groep word ik nog tweede. Het gevoel was de hele dag goed, dus hier kan ik weer mee verder”, klonk het na afloop bij Anouska.

De komende weken staan voor Anouska in het teken van trainen. De eerstvolgende koers is Dwars door Vlaanderen op 27 maart, gevolgd door de Ronde van Vlaanderen enkele dagen later.