Anouska actief in Italië

Na een jaar afwezigheid staat Anouska opnieuw aan het vertrek van de Strade Bianche.

Wie Strade Bianche zegt, denkt direct aan de onverharde stroken en de aankomst op Piazza del Campo in Sienna. De afstand van de klassieker is dit jaar vrijwel gelijk gebleven, al werd de finale wel hertekend. Dat zorgt voor een flink aantal meer kilometers onverharde stroken en ook moet er meer geklommen worden.

Anouska reisde na de Omloop Het Nieuwsblad naar huis voor wat rust en enkele trainingen. Ondertussen is ze aangekomen in Italië. Daar wordt vrijdag het parcours van de Strade Bianche verkend. “De Strade blijft altijd een bijzondere koers. Vorig jaar heb ik hier niet gereden. Dus het is weer goed om even het geheugen op te frissen. De finale wordt een stuk zwaarder met de extra gravelstroken en klimmetjes. Ik voel dat ik goed hersteld ben van vorig weekend en kijk er naar uit om met de ploeg een mooie prestatie neer te zetten”, aldus Anouska.

De wedstrijd wordt op verschillende tv-zenders uitgezonden, waaronder Eurosport en Sporza. Rond 12 uur kunnen de eerste beelden verwacht worden.