Anouska klaar voor de Ardennen

Na haar mooie tweede plaats in de Volta Limburg Classic en de Amstel Gold Race bereidde Anouska zich voor op de komende koersen in de Ardennen: Waalse Pijl (woensdag) en Luik-Bastenaken-Luik (zondag).

Het zogenaamde Ardense drieluik werd dit jaar een beetje uit elkaar getrokken doordat de Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix van plaats wisselden op de kalender. Anouska start woensdag in de Waalse Pijl, met de finish op de Mur de Huy. Zondag volgt La Doyenne, Luik-Bastenaken-Luik.

“We starten met een kleine ploeg in de Waalse Pijl. Het is een specifieke koers met de finish op de Muur van Huy. Een goed resultaat is niet altijd even makkelijk in deze koers. Het is in ieder geval een zware koers met veel klimwerk. Ik hoop op een goede dag en hoop met onze compacte ploeg toch een mooie koers te rijden. Ik voel me in ieder geval goed”, keek Anouska vooruit naar de dag van morgen.

De start van de Waalse Pijl is al om 8u35, de finish wordt verwacht tussen 12.05 en 12.30 uur. De koers is vanaf 11.10 uur live te volgen op tv, waaronder Sporza op Één, Eurosport en NPO1. Ook via social is de koers uiteraard te volgen via de hashtag #FWwomen.

Na de Waalse Pijl blijft Anouska in het Zuiden van Nederland in voorbereiding op Luik-Bastenaken-Luik. “Ik heb Luik enkele weken geleden verkend en heb ik enkele dagen in de Ardennen getraind. Het is natuurlijk ook een zware koers, maar ik kijk alvast uit naar zondag ook.”