Anouska koerst offensief in Waalse Pijl

De wekker stond vroeg vandaag voor het damespeloton. De start van de Waalse Pijl was al om 8.35 uur. Anouska was goed wakker en toonde zich in de finale van de koers.

Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 6 rensters die 2 minuten wegreden bij het peloton. Na de eerste doorkomst op de Muur van Huy was het gat terug gebracht tot 45 seconden en kwam er een tegenreactie uit het peloton. Op iets minder dan 50 kilometer van de finish maakte een groep van 10 rensters, met daarbij Anouska de aansluiting bij de koplopers op de Côte d`Ereffe.

De vroege vluchters kregen het daarna al snel lastig, waardoor er 10 koploopsters overbleven. Anouska maakte vooraan een sterke indruk en bepaalde mede het tempo in de groep. Onder meer door haar toedoen liep de voorsprong op naar 2 minuten. Dat lokte reactie uit in de achtervolging, waardoor het gat beetje bij beetje werd dicht gereden. (tekst loopt door onder de foto`s)

Op de voorlaatste klim zag Anouska de achtervolgende groep naderen en trok De Westereense nog eens stevig door. Ze reed even alleen voorop, maar werd net voor de slotklim van de Muur van Huy gegrepen. Op die klim haalde Anouska nog eens alles uit de kast om keurig als 14e boven te komen. Een prima prestatie na een aanvallende en zware finale.

“Het was een mooie koers, ik zat lekker in de koers en zat op het juiste moment mee in een kopgroep. We pakten twee minuten en dan ga je toch nadenken hoe lang je vooruit kunt blijven. De samenwerking was niet altijd even ideaal. We bleven toch tot de voorlaatste klim voorop. Die klim was erg steil en lastig. Toen we nog een klein gaatje hadden op de achtervolgers probeerde ik nog om ze afhouden, maar ze kwamen toch aansluiten. Ik kon toen nog even aanhaken richting de Muur van Huy, maar het beste was er wel af. Ik eindig uiteindelijk als 14e en daar kan ik erg tevreden mee zijn. Ik heb er alles aan gedaan vandaag. Het geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Ik kijk alvast uit naar zondag.”