Anouska op trainingskamp in Alicante

In de geel-zwarte kleuren van Jumbo – Visma is Anouska op trainingskamp in Alicante.

Terwijl in Nederland sneeuwvlokjes neerdwarrelden maalde Anouska haar eerste kilometers op Spaans grondgebied. Samen met haar nieuwe Jumbo-Visma ploeg is ze neergestreken in het Spaanse Alicante.

“De afgelopen winter heb ik prima kunnen trainen. Ik rijd inmiddels al een poos op mijn nieuwe Cervélo. Het is een hele fijne fiets en ziet er ook prachtig uit. Voordat we op trainingskamp gingen zijn we nog twee keer op corona getest, zodat we er zeker van waren dat we gezond en wel op pad gingen. Alles is toch anders door het hele coronagebeuren. De ploeg heeft een hotel afgehuurd in Alicante. We zitten er samen met de mannenploeg”, sprak Anouska. (tekst gaat verder onder foto)

Anouska tijdens een trainingsrit in Fryslân. © Nanne Nicolai – nanneoedsz.wordpress.com

Voor Anouska is het direct de eerste echte kennismaking met de geel-zwarte brigade. “Ik ben benieuwd naar het trainingskamp. Ik heb er veel zin in om met de ploeg op pad te gaan, iedereen te zien en samen te trainen. We gaan hier ook de ploegpresentatie en hier worden ook de jaarlijkse foto`s gemaakt. Voor mij is Alicante ook een nieuwe omgeving, ik ben er nog niet eerder geweest. Ik was wel eens in Calpe en dat is wel een beetje in die richting, maar nu net een andere omgeving en dat is ook weer leuk.”

In aanloop naar het trainingskamp verscheen er een mooi artikel over Anouska en provincie- en ploeggenoot Aafke Soet in het Friesch Dagblad. Dit interview is hier online te lezen.

Anouska en haar Jumbo-Visma ploeg zijn nog tot en met 29 januari in Alicante. Daarna gaat de focus voorzichtig richting de eerste wedstrijden. Hoe het programma er voor Anouska uitziet is nog even afwachten. Zodra hier iets over te melden is, dan melden we dat hier.