Goede start van 2021

Bijna 2 weken bracht Anouska door in Spanje. Tijd voor een terugblik op het eerste trainingskamp met Team Jumbo Visma Women.

Het avontuur bij Team Jumbo Visma Women is nu echt begonnen voor Anouska. Alle rensters en omkadering van de ploeg verzamelden zich in Alicante voor het eerste trainingskamp van 2021. 

“De ploeg had daar een compleet hotel afgehuurd, zodat we er zeker van waren dat we in onze teambubbel konden blijven en er geen contact was met andere gasten of hotelpersoneel. Binnen deze bubbel waren er nog weer kleinere bubbels en hadden we naast de fiets veel onze mondkapjes op. Alles natuurlijk om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen in deze coronatijd. Het is eigenlijk de enige manier waarop je in deze tijd op trainingskamp kan”, aldus Anouska over de bijzondere omstandigheden waarin het trainingskamp gehouden werd.

Pluim voor organisatie
Naast dat er veel getraind was, was de begeleiding ook druk om naast de fiets alles draaiende te houden. “Zonder hotelpersoneel moest alles natuurlijk door de ploeg zelf geregeld worden. We hadden onze eigen koks mee, die de complete keuken hebben overgenomen en elke dag lange dagen maakten om ons op tijd van lekker en gezond eten te voorzien. Ook de mecaniciens en verzorgers hebben fantastisch werk geleverd alle dagen om ons en onze fietsen zo goed mogelijk te verzorgen. De ploeg had er daarnaast voor gezorgd dat ze met onze nieuwe partner Technogym een eigen fitnessruimte was ingericht in het hotel, ideaal voor onze oefeningen.” (tekst loopt door onder de foto`s)

Van foto`s tot afdalen
Naast alle trainingen was er ook voldoende tijd om kennis te maken met de ploeggenotes en stafleden. Verder werden er de nodige foto- en videoshoots gedaan, zodat alles op dat vlak ook gereed is voor een nieuw seizoen. De ploeg kreeg met Oscar Saiz een (hernieuwde) les in afdalen. “Deze meneer is echt een naam in het peloton als het aankomt op afdalen en zijn coaching daarin. Ik kende hem al van mijn Rabotijd en het was leuk om nu weer aan de afdalingen te werken. We hebben weer de verschillende tips en tricks gekregen.”

Komende periode
Normaal gesproken ging Anouska haar seizoen beginnen in Valencia, maar die koers is inmiddels afgelast. Daardoor moet De Westereense nog even wachten op haar seizoensdebuut. Haar eerste wedstrijd is nu de Omloop Het Nieuwsblad op 27 februari. Daarna trekt ze naar Italië voor twee klassiekers, om de maand maart af te sluiten in België. “Ik ga me nu in Nederland verder voorbereiden op de eerste wedstrijden. Ik heb er echt zin in en hoop dat alles zoveel mogelijk door kan gaan. Ik kan me alleen maar zo goed mogelijk voorbereiden en dan gaan we het zien!”