Anouska vooraan in lastige 4e etappe

De Giro Donne is inmiddels vier ritten ver. De vierde rit was ook direct de lastigste tot nu toe. Anouska zat in deze rit wederom in de subtop.

Na de openingstijdrit op Sardinië volgden er nog twee ritten met een massasprint. In de eerste rit in lijn zetten Anouska en haar ploeggenoten kopvrouw Marianne Vos goed af voor de sprint, maar was er geen ritsucces. Een dag later waagden de Jumbo Visma dames een nieuwe kans en was het wel raak. Vos pakte haar 31e (!) ritzege ooit in deze koers.

Na de oversteek naar het vaste Italiaanse land volgde zondag een rustdag. Maandag hervatte het peloton de koers met een lastige rit. Het peloton werd op de verschillende klimmen helemaal uit elkaar gereden. Vooraan reden drie rensters weg en zetten de eerste achtervolgers op bijna 5 minuten. Het trio vocht voor de ritzege en de leiding in het klassement. Beide waren weggelegd voor Annemiek van Vleuten.

Anouska had zich op het lastige parcours in een tweede groep genesteld. Deze groep kwam ruim 7 minuten na Van Vleuten binnen, waarbij Anouska als 13e over de streep kwam. In het algemene klassement vinden we Anouska na vier koersdagen op een nette 12e plaats terug.