Anouska wederom van voren in Dwars door Vlaanderen

Woensdag hervatte Anouska haar klassieke voorjaar in Dwars door Vlaanderen. De Westereense toonde zich direct weer vooraan.

Tien heuvels en vijf kasseistroken wachtten op het damespeloton in de Dwars door Vlaanderen. Direct na de koers kwamen de eerste aanvalspogingen, maar het peloton gaf de vluchters weinig ruimte en haalde alles terug. Diep in de finale zat Anouska mee in een sterke groep in achtervolging op twee koplopers. Anouska haar groep werd echter snel weer ingerekend, even later werden ook de koplopers ingerekend.

Het peloton was ondertussen stevig uitgedund tot zo`n 30 rensters. Anouska en haar ploeggenotes Karlijn Swinkels en Teuntje Beekhuis maakten deel uit van deze groep, die ging sprinten voor de zege. Anouska leverde haar ploegmaat Swinkels vooraan af, die tiende werd in de sprint. Anouska kwam even later als 16e over de streep.

“Ik had een goed gevoel in de wedstrijd. Het was een zware wedstrijd en er gebeurde heel veel. Van start tot finish werd er aangevallen. We zaten met de ploeg er vaak goed bij, maar hadden op sommige belangrijke punten iets beter vooraan kunnen zitten. De finale ging hard. Ik moest nog een gaatje dichtrijden en daarna heb ik Karlijn naar voren gebracht. Zij kon daarna de sprint doen. We hadden dit achteraf iets beter kunnen doen, die lessen nemen we mee. Ik neem verder het goede gevoel mee naar de volgende koersen, zaterdag te beginnen met de Volta Limburg Classic”, aldus Anouska na de koers.