Brons op NK tijdrijden

Woensdagmiddag stond het Nederlands kampioenschap tijdrijden op het programma. Voor de elite dames was een parcours van 29,6 kilometer uitgetekend. Anouska trok haar goede vorm door en snelde naar een fraaie podiumplaats.

Het startpodium van het NK tijdrijden was opgezet in het dierenpark Wildlands. Anouska was om 15.18 uur aan de beurt. De Westereense schoot stevig uit de startblokken en verpulverde de snelste tussentijd bij het eerste tussenpunt. Op haar gestroomlijnde Cervelo hield Anouska het tempo hoog richting het tweede tussenpunt, waar ze ook de snelste tijd tot dan toe klokte. In de laatste kilometers zetten Anouska de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ en liet het uurwerk stil staan na 37 minuten en 38 seconden. Op dat moment was dat ruimschoots genoeg voor de snelste tijd.

In het blok na Anouska zaten nog enkele sterke tijdrijders, waaronder wereldkampioene Ellen van Dijk en ploeggenote Riejanne Markus. Op Van Dijk stond vandaag geen maat, de wereldkampioen klokte een tijd van 35 minuten en 55 seconden en was daarmee ruimschoots de snelste. Anouska had lange tijd zicht op het zilver, maar ploeggenote Markus was na een sterk laatste stuk nipt sneller. Anouska kreeg dus het brons omgehangen bij de elite dames, een fraaie prestatie!

“Het was lang geleden dat ik nog eens een tijdrit heb gereden van bijna 30 kilometer. De laatste jaren heb ik het NK tijdrijden ook niet gereden, mijn laatste deelname was in 2018. Voor dit NK heb ik mij de laatste anderhalve maand goed voorbereid. Zo ging mijn tijdritfiets mee op hoogtestage, dat was al een onderneming op zich. Ik heb daar enkele goede trainingen kunnen doen op deze fiets. Afgelopen zaterdag voelden de benen al goed in de Luba Ladies Classic en die lijn kon ik vandaag doortrekken. IK kon vrij steady rijden, maar bepaalde stukken in het parcours waren wel lastig. Ik werd door Sierk Jan vanuit de auto gecoacht en dat kon natuurlijk mooi in het Frysk. Uiteindelijk pak ik dan brons, een erg mooi resultaat waar ik erg blij en tevreden mee ben”, klonk het na afloop bij Anouska.