Tweede plaats in Luba Ladies Classic

Na een lange periode zonder koersen en een geslaagde hoogtestage keerde Anouska zaterdagmiddag terug in het peloton. In de Luba Ladies Classic reed ze direct weer van voren.

Bijna twee maanden na Luik-Bastenaken-Luik stond Anouska weer aan de start van een koers. In de tussenliggende periode zat de Westereense echter niet stil. Zo trok ze onder meer drie weken op hoogtestage in de Sierra Nevada. Ook werd er thuis stevig doorgetraind en was er een verkenning van het parcours van het NK tijdrijden.

Anouska moest in Noordwijk al direct aan de bak. Team Parkhotel trok het peloton snel op de kant, waardoor het peloton direct uit elkaar viel. “Ik startte achteraan en had even tijd nodig om van voor te komen. Na 16 kilometer zaten we met 20 rensters vooraan. Het tempo bleef hoog en de koers werd hard gemaakt door Parkhotel met verschillende demarrages. Ik sprong mee met een poging van Femke Markus. Samen trokken we flink door, want we wilden niet dat de achtervolgende groep met onder andere Lorena Wiebes terug kwam”, aldus Anouska over het koersverloop.

Het leidende duo liep twee minuten uit, maar zag hun voorsprong in de laatste twee ronden snel terug lopen. “Door de harde wind moesten we stevig aan de bak om vooruit te blijven. Femke speelde in de laatste kilometers het ploegenspel en kwam niet meer op kop. Ik probeerde haar nog twee keer te verrassen met een demarrage, maar raakte niet weg. In de sprint was Femke de snelste. Toch ben ik heel tevreden met mijn koers. Ik heb een goed gevoel zo kort na de hoogtestage en kon hier weer mooi wat koershardheid opdoen richting de nationale kampioenschappen”, sloot Anouska af.

Woensdag staat Anouska aan het vertrek van het NK tijdrijden in Emmen. Zaterdag volgt het NK op de weg.