Drenthe: aanval strandt in zicht van de haven

Wat was Anouska zaterdagmiddag dichtbij de zege in de Ronde van Drenthe. Pas op 500 meter van de finish werd de Westereense achterhaald door een achtervolgende groep.

De afgelopen weken toonde Anouska al meerdere malen goed in vorm te zijn. Die lijn trok ze door in de Ronde van Drenthe. Na een tactisch sterk gereden koers kwam Anouska diep in de finale in een kopgroep van vier rensters te zitten. Op enkele kilometers van de finish zag het er heel goed uit voor de koploopsters, maar in de achtervolgende groep werd het tempo nog eens stevig verhoogd en daardoor begon de voorsprong van de koplopers stevig te krimpen.

Op 4 kilometer van de streep plaatste Anouska een versnelling om de naderende achtervolgers op afstand te houden. De andere vluchters reageerden snel en pikten weer aan bij de Jumbo Visma renner. Ondertussen waren de achtervolgers op enkele seconden gekomen. In de voorlaatste kilometers probeerde Anouska het opnieuw. Dit keer sloeg ze een kleine kloof op haar voormalige vluchtgenoten, die al snel werden gegrepen door de achtervolgende groep. Anouska gaf alles en sputterde lang tegen, maar op 500 meter van de streep was het helaas einde verhaal voor Anouska. De zege ging uiteindelijk naar Lorena Wiebes die de snelste was in de groepssprint. Anouska bolde als 18e over de streep, daarmee was ze de tweede Jumbo Visma renner. Jip van den Bos bezorgde de ploeg met een 9e plaats een nette top-10 klassering.

“We reden met de ploeg een hele sterke koers en zaten mee met elke ontsnapping. Ik zat in de finale mee in die kopgroep, maar we reden niet volle bak door in de laatste kilometers. Dus toen dacht ik dat het moest proberen en sloeg een gaatje. Helaas duurde de koers net een halve kilometer te lang. Maar dit is wel waarvoor je koerst, rijden voor de winst”, sprak Anouska na de koers.