Giro: sterk slotweekend

Anouska heeft de Giro Donne met twee sterke optredens afgesloten.

Na de dubbele ritwinst van Marianne Vos stak Anouska in de laatste twee ritten haar neus aan het venster. In de rit van zaterdag – de koninginnerit met een lastige aankomst bergop – trok Anouska in het offensief. “Het was een pittige etappe. Longo Borghini en Moolman trokken op avontuur op de eerste klim van de dag. In de afdaling ging ik samen met Marta Bastianelli in de tegenaanval. We kregen een minuut voorsprong op het uitgedunde peloton en begonnen zo met een mooie voorgift aan de slotklim.”

Na ruim 3 kilometer op de slotklim werden Anouska en haar kompaan terug gehaald door de voorwacht van het peloton. “Het was een mooie rit zo. Ik heb lekker in koers gezeten en me kunnen tonen.”

Een dag later werd de Giro Donne afgesloten met een heuvelrit. Jumbo Visma was in deze rit nog met drie rensters vertegenwoordigd. Naast Anouska reden Riejanne Markus en Teuntje Beekhuis de slotrit. “Op de eerste klim trok een groep met alle toppers op avontuur. In het achtervolgende peloton hebben wij goed gereden. Het was wel ontzettend warm met 35 graden. In de finale bleven er zo`n 40 rensters over in het peloton. We besloten dat het aan mij was om de sprint te gaan doen. Ik ging vroeg aan op 300 meter van de streep en eindigde als vierde van het peloton, als achtste in de rit. Een supermooie afsluiting van deze Giro. Ik wil de meiden en onze staf bedanken voor deze mooie twee weken in Italië.”