Winst in Duizel!

Terwijl de ogen gericht zijn op de Olympische Spelen wordt er in eigen land ook gekoerst. Anouska startte vandaag in de Kermisronde van Duizel.

Ruim 2 weken geleden sloot Anouska de Giro Donne af met een sterk slotweekend. In de slotetappe eindigde ze als achtste. De goede vorm nam ze mee terug naar De Westereen. Daar kwam ze enkele dagen bij van alle inspanningen in Italië om vervolgens de trainingen weer op te pakken.

Maandag 26 juli stond Anouska in het geel-zwarte tenue van Jumbo Visma aan de start van de Kermisronde van Duizel. Anouska maakte opnieuw een sterke indruk. Na een spannende slotfase kwam ze zegevierend met de handen in de lucht over de streep. De eerste zege van 2021 is binnen!

“Het was een tijd geleden dat ik een criterium reed en was leuk om weer te doen. Het parcours was een typisch rondje rond de kerk met klinkers, bochtjes en stukje asfalt. Na 20 kilometer ben ik met Maike v/d Duin weggereden. We bleven goed samenwerken en pakten een mooie voorsprong. Op drie ronden van het einde ben ik bij Maike weggereden en alleen naar de finish gereden. Mooi om zo weer eens te winnen, was erg leuk om zo te koersen en het geeft een boost aan het moraal voor de komende weken”, aldus Anouska na afloop.

Beelden van de finish (met dank aan Harry Ruitenkamp)