Goed begin klassiek voorjaar

De wielerfans en rensters keken er al maanden naar uit, 26 februari: de dag van de Omloop Het Nieuwsblad. Na een goede voorbereiding in Spanje reed Anouska met Jumbo Visma een sterke koers.

De Omloop Het Nieuwsblad is het begin van het klassieke voorjaar. Jumbo Visma was direct goed op de afspraak. “We zaten de hele dag goed vooraan met de ploeg en waren goed gefocust. We zaten bij elke kasseistrook goed geplaatst”, aldus Anouska.

Ploeggenoot Anna Henderson zat mee in een kansrijke kopgroep die op de Leberg ontstond. Vanuit de achtergrond kwam Annemiek van Vleuten nog terug, liet vervolgens de voormalige koplopers achter zich en ging met Demi Vollering richting de finish. Ondertussen zat Anouska in een achtervolgende groep op enkele seconden van de groep van Henderson. Die groepen kwamen in de laatste kilometers samen, zodat er gesprint moest worden voor plaats 3 achter Van Vleuten en Vollering. Anouska verzorgde samen met Karlijn Swinkels de lead-out voor Henderson. Die eindigde keurig in de top-10, Anouska bolde even later als 24e over de streep.

“Ik ben erg blij met mijn gevoel. Het was een mooie koers en we hebben een goede wedstrijd gereden. Dit geeft veel moraal voor de komende koersen”, sprak Anouska na afloop.