Vertrouwen getankt in Spanje

Zondagmiddag kwam er een einde aan de Volta Comunitat Valenciana Fèmines. Anouska kende met haar Jumbo Visma ploeggenotes een prima vierdaagse.

Na de fraaie derde plaats op de openingsdag pakten ook de andere dagen goed uit voor Anouska. Op de derde dag trok ze alleen in de aanval, maar kreeg ze weinig ruimte van het peloton. Op de slotklim kon Anouska goed stand houden en kwam ze als 26e boven. In de slotrit lag de focus op de sprinttrui van Karlijn Swinkels. Anouska hielp mee om bij de tussensprint punten te sprokkelen en ook in de voorbereiding op de eindsprint loodste Anouska haar ploeggenote naar voren. Het resultaat was een 7e plaats voor Karlijn en de eindwinst in het sprintklassement.

Zelf keek Anouska tevreden terug op de vierdaagse in Spanje. “Ik wilde graag vertrouwen tanken en dat is goed gelukt. De voorlaatste rit verliep erg goed. De ploeg zat op de juiste momenten van voren en zelf zat ik er ook goed in. Er waren veel hoogtemeters en de slotklim was lang. Ik was tevreden met mijn optreden, er zat niet meer in op dat moment. Vandaag hebben we alles op alles gezet om de sprinttrui van Karlijn veilig te stellen. Het is mooi om als ploeg zo`n doel te hebben en het ook waar te maken, dus supermooi! We hebben dus een goede week gehad met de ploeg. Hier kunnen we verder op bouwen. Ik kijk uit naar de volgende koersen, daar kunnen we nu met vertrouwen naar toe leven”, sprak Anouska vanuit Spanje.