Goed op dreef in Simac Ladies Tour

De Simac Ladies Tour is alweer enkele dagen onderweg, tijd voor een update vanuit de koers.

Dinsdag begon Anouska aan de Simac Ladies Tour met een korte proloog in Ede. De Westereense eindigde daarin op een nette 12e plaats. Een dag later reed het peloton van Zwolle naar Hardenberg, waar een duo vluchters het peloton verraste. Donderdag mocht de tijdritfiets opnieuw van stal gehaald worden voor een rit tegen de klok. Anouska leverde een zeer behoorlijke rit af en werd keurig tiende. Daarmee verraste ze zichzelf ook een beetje.

 “Ik had dit zelf ook niet verwacht. Het plan was om met het team stabiel te rijden. Ik had een goed pacing plan en heb vooral heel stabiel en technisch gereden. Ik heb nog weinig op mijn tijdritfiets getraind. Normaal moet ik het meer hebben van een parcours met veel bochten. De insteek voor deze tijdrit was om stabiel en technisch goed te rijden en om goed te pacen. Dat ik daarmee tiende zou worden had ik niet verwacht.” (tekst loopt door onder foto`s)

Vrijdag trok het peloton naar Weert. Het was een hectische dag voor het peloton met een zware massale valpartij in de finale. “We reden een goede finale als team. We zaten goed gepositioneerd en konden Marianne goed van voren houden voor de smalle passages. Dat lukte heel goed tot die valpartij op 5 kilometer van het einde. Marianne en ik zaten daar net achter, maar Marianne slaagde er nog net in om er omheen te komen. Zelf moest ik voet aan de grond zetten. Het is jammer dat de dag zo eindigt, maar belangrijkste is dat de ploeg ongeschonden uit de strijd is gekomen”, deed Anouska (17e) het verhaal van de dag.

Morgen trekt het peloton richting Limburg om een dag later de Simac Ladies Tour af te sluiten in en rond Arnhem. De Simac Ladies Tour is dit jaar live op TV en internet te volgen. De etappewedstrijd uit de UCI Women’s World Tour is van 24 tot en met 29 augustus live te zien op Eurosport, GCN en de regionale TV-zenders Omroep Gelderland, L1 en RTV Oost. Kijk voor uitzendtijden op de website van de organisatie.