Goud voor Nederland in München

De Nederlandse selectie kwam zondag maar met een doel aan de start van het Europees kampioenschap wielrennen in München en dat was winnen.

Anouska en haar landgenoten wisten wat ze te doen stonden bij de start van het Europees kampioenschap. Het peloton controleren en zorgen dat Lorena Wiebes goed in stelling werd gebracht voor de eindsprint.

Aan het begin van de koers was Anouska betrokken bij een valpartij, waarbij haar schoen kapot werd gereden. Na een snelle schoenwissel kon Anouska haar weg vervolgen en haar taak voor de Nederlandse selectie uitvoeren. De Westereense maakte tempo aan kop van het peloton in de jacht op enkele vluchters. Uiteindelijk liep alles samen en kon er zoals gewenst gesprint worden in München. Mede na voorbereidend werk van Anouska werd Wiebes in stelling gebracht. De Nederlandse maakte het werk vakkundig af voor Elisa Balsamo en Rachele Barbieri. (tekst loopt door onder foto`s)

“Wat een geweldige dag vandaag! De valpartij was gelukkig zonder erg en daarna kon ik gewoon mijn taken uitvoeren voor de ploeg. De druk stond er natuurlijk wel op bij ons allemaal en vooral bij Lorena. Het is geweldig dat zij het dan ook nog afmaakt. Ik ben erg blij en trots dat ik onderdeel mocht zijn van deze ploeg”, aldus Anouska na afloop.