Plouay luidt start najaar in

Een week na het Europees kampioenschap staat Anouska aan de start van de Classic Lorient Agglomération – Trophée Ceratizit, beter bekend als GP de Plouay.

De GP de Plouay is altijd een zware koers en kent vaak een spannend koersverloop. Het parcours is dit jaar wel op enkele vlakken aangepast, maar de essentie van de koers blijft hoogstwaarschijnlijk hetzelfde. De koers over 159,5 kilometer kent een lange aanlooplus van 127 kilometer, gevolgd door 2,5 ronden van 11,7 km rond Plouay. In elke ronde moeten de rensters over Le Lezot (900 m, 5.5%) en La Bosse de Rostervel (1,5 km, 4.5%). De wedstrijd begint om 10.35 uur, de finish wordt rond 15.00 uur verwacht.

Voor Anouska begint met de GP de Plouay het echte najaar, waarin ze nog volop actief is in het shirt van Jumbo Visma.

“We zijn woensdag met de teambus richting Bretagne vertrokken. De reis hebben we in twee delen gedaan, dus we kwamen donderdag aan. Vandaag hebben we een deel van het parcours verkend. Het is nog altijd erg zwaar en het wordt dus een interessante koers. Ik heb de afgelopen week nagenoten van het prachtige EK, maar ben nu klaar om weer te koersen met Jumbo Visma. Ik voel me goed en wil graag de lijn van de andere koersen hier doortrekken”, aldus Anouska.