NK`s achter de rug

De week van de nationale kampioenschappen zit er weer op. Anouska kwam zowel tijdens de tijdrit als de wegrit in actie.

In Steenbergen werd woensdag gestreden voor de nationale tijdrittitel in een rit tegen de klok over bijna 37 kilometer. Anouska voelde zich tijdens de verkenning en opwarming prima, maar in de wedstrijd zelf kwam het er niet helemaal uit. “Ik kon niet de waardes trappen die ik moest trappen en dan wordt het een lastig verhaal natuurlijk.” Uiteindelijk eindigde Anouska op een elfde plek.

Enkele dagen later stond het NK op de weg op het programma in Arnhem. Onder zomerse omstandigheden wachtte een koers over 155 kilometer op de rensters. Anouska was de enige Uno-X Mobility renster aan het vertrek en dat maakte het tactisch een lastig verhaal.

“Ik heb enkele keren geprobeerd om weg te komen, maar had snel iemand op mijn wiel. Toen in de finale de uiteindelijk beslissende kopgroep wegreed wilde ik mee springen, maar ik er niet langs en moest blijven zitten. Dat was natuurlijk erg jammer, vooral als dan blijkt dat die groep voorop blijft.”

“Als eenling is het vaak een beetje gokken in een koers als deze. Ik had nog gedacht dat andere ploegen het gat zouden dicht rijden, maar dat gebeurde niet en daarmee was mijn koers eigenlijk ook over”, klonk het bij Anouska. De Westereense kwam in het eerste peloton over de meet als 32e. De rood-wit-blauwe trui ging naar Chantal Van den Broek – Blaak.

De blik van Anouska richt zich nu op de Giro Donne, die op 7 juli begint.