Klaar voor nationale kampioenschappen

De komende week is Anouska twee keer actief op eigen bodem. Woensdag tijdens het NK tijdrijden, gevolgd door het NK op de weg zondag.

Het is weer de week van de nationale kampioenschappen in het wielerpeloton. In Nederland wordt woensdag het tijdritkampioenschap gehouden in en rond het Brabantse Steenbergen. Daar is een parcours uitgetekend van 36,8 kilometer. “Ik heb de afgelopen twee weken enkele goede trainingen kunnen doen op de tijdritfiets. Op het NK is het een lange tijdrit van bijna 40 kilometer, iets wat we weinig zien in het dameswielrennen. Vorig jaar was het ook een lange tijdrit en dat ging mij goed af. Elke tijdrit is echter anders en je moet een goede dag hebben om tot het uiterste te kunnen gaan”, aldus Anouska,

Enkele dagen later trekt het Nederlandse damespeloton naar Arnhem voor de nationale titelstrijd op de weg. Het parcours in Arnhem is opgedeeld in twee delen: een ‘Posbank omloop’ die vijf keer afgelegd moet worden en een ‘Arnhem omloop’ die zeven keer gereden moet worden. De start is rond om 10.35 uur, de finish wordt rond 14.00 uur verwacht.

“De omgeving rond Arnhem ken ik goed, met onder meer de Posbank. Ik train daar meerdere keren per jaar en bewaar ook goede herinneringen aan het parcours daar. Natuurlijk brengt het NK ook weer even de herinnering boven aan het NK in 2016, waar ik de trui greep. Dat is echter al een tijd geleden en zondag gaan we weer voor een mooie klassering. Ik kijk er erg naar uit, het blijft altijd een speciale koers om te rijden”, klonk het bij Anouska.

De koers is zondag live te volgen bij de NOS.