Podiumplaats in Luxemburg

Een weekend Luxemburg leverde Anouska een zevende en derde plaats op. Het eerste podiumbezoek van het seizoen is dus een feit.

Het Festival Elsy Jacobs was in de voorgaande jaren nog een meerdaagse wedstrijd, dit jaar stonden er twee eendagkoersen op het programma: CERATIZIT Festival Elsy Jacobs à Garnich op zaterdag en zondag de CERATIZIT Festival Elsy Jacobs à Luxembourg. In beide koersen was Anouska met haar Uno-X Mobility ploeggenotes prominent vooraan aanwezig.

In en rond Garnich streed een kopgroep van vijf rensters voor de zege. Anouska haar ploeggenoten Katrine Aalerude en Marte Berg Edseth waren present in die kopgroep en eindigden als derde en vierde. Anouska leverde met haar andere ploeggenotes uitstekend afstoppingswerk in de achtervolgende groep. In de sprint voor de ereplaatsen pakte Anouska een zevende plaats. (lees verder onder de foto`s)

Een dag later werd er opnieuw volop gekoerst, maar kon een ontsnapping het niet halen tot aan de finish. De koers werd in allerijl nog met een ronde ingekort door een brand langs het parcours, waardoor de eindsprint een ronde eerder werd ingezet. Anouska leverde een krachtige sprint af en kwam daarmee op een derde plek terecht. De eerste podiumplaats van 2024 is daarmee binnen.

“Zaterdag reden we een sterke koers met de ploeg. Twee ploeggenotes zaten voorin en daarachter konden wij goed afstoppen. Ook zondag reden we weer sterk. Het was een lastig rondje met veel wind en een aantal klimmetjes. We hebben enkele keren aangevallen, maar we kwamen niet weg. Vooraf hadden we besloten dat wanneer het tot een sprint zou komen, de ploeg voor mij zou gaan. De finale werd ineens heel hectisch doordat de koers met een ronde werd ingekort. Dat hoorden wij pas op 4 kilometer van de finish en dus moesten we ons erg snel organiseren. Dat lukte erg goed eigenlijk. De ploeg deed een prima lead-out en Elinor zette mij perfect af. Een derde plaats is een erg mooi resultaat, een mooie beloning voor het team work”, aldus Anouska.