Anouska actief in Spanje

Na een sterk optreden in het Luxemburgse tweeluik Festival Elsy Jacobs bereidde Anouska zich voor op de volgende koersen.

Komende dinsdag staat Anouska met Uno-X Mobility aan het vertrek van Durango-Durango. De Westereense reed hier tweemaal eerder, in 2012 en 2018. De Spaanse koers over 113 kilometer. Het peloton krijgt eerst vier lokale ronden voor de wielen geschoven met in elke ronde de Alto de Miota. Daarna volgt een ronde met nog meer klimwerk, zo wachten onder meer tweemaal de Alto de Goiuria en de Areitio. De top van de laatste klim ligt op 7 kilometer van de streep, dus een uitstekende plek voor een beslissende aanval.

Enkele dagen na Durango Durango start Anouska in de Vuelta a Burgos Feminas. De Spaanse vierdaagse kent het nodige klimwerk in alle ritten, waarbij de laatste rit de koninginnenrit is met bijna 1800 hoogtemeters. “Vorig jaar heb ik deze wedstrijd voor het eerst gereden. De etappes zijn dit jaar allemaal anders. Er gaat weer veel geklommen worden en je moet goed blijven opletten met het positioneren en de wind. Ik heb zin om weer te koersen. Na Elsy Jacobs ben ik in Luxemburg gebleven voor enkele dagen vakantie. Daarna heb ik de trainingen weer opgepakt en rustig opgebouwd naar de komende Spaanse wedstrijden”, aldus Anouska.