Ronde van Drenthe laatste koers in 2021

Zaterdag 23 oktober sluit Anouska haar wielerseizoen 2021 af in eigen land met de Ronde van Drenthe.

Normaal gesproken is de Ronde van Drenthe een van de eerste koersen in het wielerjaar. Door alle coronaperikelen kon de koers vorig jaar en dit voorjaar geen doorgang vinden, maar gelukkig zorgde de organisatie ervoor dat de koers zaterdag 23 oktober alsnog verreden wordt. Voor Anouska is dit haar laatste wegkoers van 2021.

De afgelopen weken werkte Anouska haar trainingen af in voorbereiding op deze koers. Tussendoor reed ze met NWVG nog het NCK, waar Anouska met haar club knap derde werd. Afgelopen week deed Anouska haar trainingen op de Veluwe, enkele dagen daarvoor verkende ze het parcours in Drenthe.

“Toen heb ik onder meer de kasseistroken rond Exloo gereden en natuurlijk de VAM-berg, die we zaterdag vier keer beklimmen. Ik ken de wegen daar wel uit het verleden, maar het is toch altijd goed om het geheugen weer op te frissen en alles nog een keer te rijden. Het wordt zaterdag ongetwijfeld een zware koers, maar ik heb heel veel zin in deze Ronde van Drenthe. Alweer de laatste koers van het jaar, dus nog een keer vlammen!”, aldus Anouska.

De koers is zondag online te volgen via de gekende social media kanalen, maar vanaf 14.00 uur ook op tv via Eurosport 2, RTV Drenthe en de NOS (online).