Seizoen 2021 afgesloten

Met de Ronde van Drenthe kwam er afgelopen zaterdag een einde aan het wegseizoen 2021.

Anouska sloot haar seizoen zaterdag af in eigen land met de WWT-wedstrijd Ronde van Drenthe. De dames van Jumbo Visma stond met vier rensters aan de start en reden veel vooraan in het peloton. “We hebben goed gereden met onze ploeg, maar helaas viel het in de finale niet onze kant op. Romy werd onze beste renster op een 15e plek”, sprak Anouska (24e) kort na afloop

Met het eindigen van het seizoen, eindigde ook Anouska haar eerste jaar bij de Jumbo Visma formatie. In het debuutjaar van de ploeg werden er mooie resultaten geboekt. “Ik denk dat we een goed eerste seizoen met de ploeg gereden hebben. Met Marianne pakten we enkele grote zeges en gedurende het jaar raakten we steeds beter op elkaar ingespeeld als team. Aan het einde van het voorjaar had ik zelf ook een goede vorm te pakken en zetten we met de ploeg een sterk Ardens drieluik neer.”

“In de Giro wonnen we twee ritten en werd ik zelf 8e in de slotrit. Daarna wonnen we de Kreiz Breiz met Anna, die daar ook beide ritten won. Zelf werd ik daar een keer derde in een rit en was ik derde in het eindklassement. In het najaar was er dan die mooie ritzege van Riejanne in Noorwegen en reden we een sterke Simac Ladies Tour, waar Marianne enkele ritten en ik de bolletjestrui won. Als toetje kwam daar nog een derde stek in de openingsrit van de Trophée des Grimpeuses en een derde plek op het NCK bovenop. Tussendoor kon ik nog winnen in de criteriums van Duizel en `t Loo. Dus ik denk dat de ploeg en ikzelf tevreden terug mogen kijken op dit seizoen”, liet Anouska optekenen.

Voor Anouska breekt er nu een rustperiode aan. Daarna gaat ze de wintertrainingen weer opstarten en volgt er in december een weerzien met de ploeg.