Sterk optreden in derde rit Valenciana

Anouska kwam de eerste twee dagen goed door en maakte een sterke indruk op de derde dag van de Setmana Ciclista-Volta Comunitat Valenciana Fèmines.

De eerste twee ritten in de Spaanse rittenkoers eindigden in een groepssprint. Anouska deed op de tweede dag veel werk in dienst van haar ploeggenote Susanne Andersen. Op de derde dag moest er stevig geklommen worden en wilde Anouska de benen testen met het oog op het klassement.

De Alto Tibi was vroeg in de etappe een opwarmertje voor het klimwerk wat nog volgde. De Alto Tudons van ruim 15 kilometer was de eerste lastige opdracht. Anouska zat goed vooraan en kwam net achter de drie koploopsters over de top. Op de volgende klim bleef Anouska stand houden in de achtervolgende groep en ging het vervolgens in dalende lijn richting de finish in Altea. De drie koploopsters werden niet meer terug gehaald. In de achtervolgende groep sprintte Anouska naar een verdienstelijke zevende plaats.

“Ik voel me elke dag beter worden hier. Gisteren hadden al een goede dag en reden we voor onze sprintster. Vandaag was het een pittige dag. Ik voelde me goed op de klimmen en kon goed meekomen in de groep. Ik zat als enige Uno-X renster in de groep, dus was het niet aan mij om het gat dicht te rijden. Uiteindelijk moet je ook een beetje gokken en hopen dat de ploegen die met meer rensters vertegenwoordig zijn gaan rijden. We kwamen nog dichtbij, maar het gat bleek toch net iets te groot. Toch ben ik erg blij en tevreden met vandaag. Op naar morgen!”, aldus Anouska na de koers.