Anouska sluit sterk af in Spanje

Na een goed optreden in de derde etappe, was Anouska ook prima op dreef in de vierde en laatste rit van de Setmana Ciclista-Volta Comunitat Valenciana Fèmines.

De vierde etappe werd gekleurd door een omvangrijke kopgroep. Door de aanwezigheid van Anouska`s ploeggenote Elinor Barker ontstond er een goede situatie voor het Uno-X team. Op de slotklim werd er stevig doorgereden in het uitgedunde peloton. “Ik kon daar prima stand houden en voelde me prima. Elinor werd vooraan gelost en kwam bij mij in de groep terecht. Vanuit de achtergrond kwam er nog een groepje terug. Wij sprintten uiteindelijk voor de derde plaats. Elinor heeft mij in die sprint erg goed geholpen, ze deed een fantastische lead-out. Ik kon de sprint net niet winnen, werd tweede van de groep en vierde in de daguitslag”, deed Anouska het verhaal.

In het eindklassement eindigde Anouska op een nette twaalfde plaats. Vooral het rijden in de derde en vierde etappe geven veel vertrouwen voor wat er nog komen gaat dit seizoen. “We mogen terug kijken op een mooie week hier in Spanje. De ploeg reed heel goed samen. Ik ben mijn ploeggenoten heel erg dankbaar. Ze reden de laatste twee dagen voor mij. Elke dag werden we beter en beter. Iedereen heeft haar steentje bijgedragen. Het was een mooie eerste etappekoers”, sloot Anouska af.

Na enkele dagen herstel en training komt Anouska komend weekend aan het vertrek van de Omloop Het Nieuwsblad.