Sterke zesde plaats in de Omloop

Het klassieke voorjaar is vandaag begonnen met de Omloop Het Nieuwsblad. Anouska miste haar start niet en eindigde op een keurige zesde plaats.

Dat Anouska opnieuw goed uit de startblokken was gekomen dit seizoen was al duidelijk met een reeks korte uitslagen in Spanje. De Westereense nam de goede vorm mee naar de Belgische kasseien. In de Omloop Het Nieuwsblad overleefde ze de schifting op de Molenberg en vervolgens ook op de Muur. Op de Bosberg kwam ze als een van de eersten boven in de eerste groep achter de eenzame leidster Lotte Kopecky. De Belgische soleerde naar de winst. Anouska sprintte elf seconden later naar een zeer verdienstelijke zesde plaats.

“Ik zat heel goed in de koers vandaag. De ploeg was ook erg sterk. Op de Molenberg zat ik mee in de eerste groep van zo`n 20 rensters. Even daarna keerde een groep met ploeggenotes Maria, Giulia, Susanne en Anne Dorthe terug. Voor de Muur verloor ik wat posities in de aanloop naar de klim. Dat was erg zonde, maar ik kon op de klim zelf wat posities opschuiven en aanhaken bij de eerste groep. Ik zat als enige van onze ploeg mee, dus was het een beetje gokken in de finale. Uiteindelijk sprintten we voor de tweede plaats. Ik was een beetje nerveus voor de sprint, maar ben erg blij met het resultaat. Ik ben de ploeg erg dankbaar voor hun goede werk en tevreden met wat we hier hebben neergezet. Op naar de volgende!”, klonk het bij Anouska na afloop.