Klassieke voorjaar van start

Na twee koersen in Spanje is de tijd van de klassiekers aangebroken. Anouska staat zaterdag aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad.

Kasseien, lastige klimmetjes en vooral veel hectiek. De vrouwen die aan de start staan van de Omloop Het Nieuwsblad weten wat ze te wachten staat. Na de traditionele ploegvoorstelling in `t Kuipke vertrekt de meute rond 13.30 uur voor een koers over 132 kilometer. Onderweg wachten onder meer de Molenberg, Haaghoek, Muur-Kapelmuur en de Bosberg.

Anouska kende een goede seizoenstart in Spanje met drie top-10 noteringen. Deze goede lijn wil ze vanzelfsprekend doortrekken richting het klassieke voorjaar. “Donderdag ben ik naar België afgereisd en vrijdag hebben we een deel van het parcours verkend met de ploeg. Het was goed om alles weer even te zien en ook het materiaal even te testen op deze achtergrond. We zitten met de ploeg in een mooi B&B in de buurt van Oudenaarde, onze vaste uitvalsbasis dit voorjaar. Dat is erg goed geregeld door de ploeg.”

“Ik voel me klaar voor de wedstrijd. Ik ben benieuwd hoe het gaat. In Spanje ging het natuurlijk goed, maar de Omloop is toch een andere koers. Het wordt een lastige wedstrijd, maar ik kijk er wel naar uit. We willen als ploeg een goede koers neerzetten en hopelijk kunnen we een mooi resultaat neerzetten”, keek Anouska vooruit.

De wedstrijd wordt op verschillende zenders (o.a. Sporza, NPO en Eurosport) live uitgezonden aansluitend aan de wedstrijd van de mannen.