Tevreden na Belgische tweedaagse

Anouska trok haar sterke vorm van de Simac Ladies Tour door in de AG Tour de Semois. Beide dagen was ze actief in de aanval en eindigde ze tweemaal in de top-10.

De eerste etappe in de AG Tour de Semois ging over ruim 132 kilometer. Team Jumbo Visma Women zat direct goed in koers en was actief met diverse aanvallen. Ploeggenoot Teuntje Beekhuis zat eerst mee in een ontsnapping, die in de finale weer ingelopen werd. “Daarna ben ik zelf een paar keer mee gesprongen. Uiteindelijk kwam ik een mooie groep van 10-12 rensters terecht. Daar bleven diep in de finale nog 5 van over en ik zat daar bij. In de sprint eindigde ik als derde, een mooi begin van deze tweedaagse.”

Een dag later was de etappe iets korter, maar was het opnieuw lastig met veel klimwerk. “De ploeg was opnieuw goed en hebben mij goed geholpen. Amber zat op een bepaald moment mee in een mooie kopgroep. Dat betekende voor ons een mooie situatie. Ik heb in de finale met een groepje de oversteek gemaakt. DSM was sterk vertegenwoordigd vooraan en die hebben het goed uitgespeeld. Een kwartet reed in de finale weg en ik kon daar niet mee. In de groep er achter ben ik 9e geworden. Ik ben heel tevreden over dit weekend. Het team was erg goed en heeft super voor mij gereden. Ik ben met een podiumplaats, top-10 klassering en zesde plek in het eindklassement ook erg tevreden”, aldus Anouska na afloop.