Top-10 in eerste koers van 2023

Met de Vuelta CV Feminas reed Anouska haar eerste koers van het seizoen 2023, haar eerste wedstrijd in het shirt van Uno-X. Anouska toonde zich direct en eindigde in de top-10 na een enerverende koers.

Het damespeloton moest zondagochtend vroeg uit de veren, want de start van de Spaanse eendagskoers was al om 8.50 uur. Anouska bewees dat ze goed uitgeslapen was, want op de eerste klim van de dag reed De Westereense direct weg. Met een groep van vier rensters sloeg ze een klein gaatje op het peloton, maar na enkele kilometers kwam het peloton toch weer terug.

In aanloop naar de tweede klim bleef Anouska goed voorin. Op de La Fontera (5,2 km, gemiddeld stijgingspercentage van 9%) dunde het peloton verder en verder uit. Anouska hield goed stand tot op 2 kilometer van de top. Uiteindelijk reed een groepje van 5 rensters weg, Anouska volgde kort daarachter in een achtervolgende groep. (tekst loopt door onder foto`s)

Ondanks een stevige achtervolging op weg naar Valencia slaagden Anouska en haar kompanen er niet in om het gat nog te dichtten. Na 93,2 kilometer sprintte Anouska naar een achtste plaats. Een mooie top-10 klassering om het seizoen en haar tijd bij Uno-X te beginnen.

“Het was een mooie eerste koers met de ploeg. We hebben goed samen gewerkt en de meiden brachten mij uitstekend naar voren in aanloop naar de laatste klim. Op de klim maak ik zelf een paar kleine foutjes en moest uiteindelijk de rol lossen bij de eerste groep. Over het algemeen ben ik tevreden met deze seizoenstart, hier kan ik verder mee richting de komende koersen”, sprak Anouska na de koers vanaf het vliegveld.