Het gaat beginnen!

Na veel trainen en twee trainingskampen met de ploeg is het moment dan eindelijk daar. Het wielerseizoen 2023 gaat beginnen voor Anouska. Zondagochtend rijdt ze haar eerste koers voor Uno-X.

De Vuelta CV Feminas wordt de eerste koers van Anouska in het geel-rode shirt van Uno-X. De Spaanse eendagskoers gaat over 93,2 kilometer, maar kent onderweg twee lastige klimmen. De eerste klim van ruim 4 kilometer ligt al vrij vroeg in het parcours. De top ligt na 27 kilometer, waarna het bergafwaarts gaat richting de voet van de volgende klim La Fontera. Dat is een klim van 5,2 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 9%, genoeg om de benen flink pijn te doen. Na deze klim volgt er nog ruim 40 kilometer in dalende lijn richting de streep in Valencia. De koers begint om 8.50 uur.

Anouska is na het tweede trainingskamp met de ploeg in Spanje gebleven. “Ik heb nog enkele stevige trainingen kunnen doen en dus een goede basis gelegd voor het seizoen. Het weer was hier mooi met een lekker zonnetje en blauwe luchten. Nu is het tijd om weer een rugnummer op te spelden. Vorig jaar heb ik deze koers niet gereden, maar toen was het ook een vlakke wedstrijd. Nu wordt een pittige koers met twee lastige klimmen. Het wordt koers van start tot finish denk ik. Het wordt de eerste koers in het shirt van Uno-X, toch weer een mooi moment. Bij de eerste koers van het seizoen is het altijd even afwachten hoe de benen reageren. Ik voel me goed en heb er veel zin in. De afgelopen weken heb ik goed kunnen trainen en voelde ik me ook goed op de klimmetjes. Dus ik ben zeer benieuwd hoe het morgen gaat”, keek Anouska vooruit.

De koers is zondagochtend live te volgen via https://vueltacv.com/live-track-feminas.

Na de koers trekt Anouska voor een weekje naar huis, daarna volgt de eerste rittenkoers van het seizoen: de Volta Comunitat Valenciana Fèmines. Vorig jaar werd Anouska nog keurig derde in de eerste rit van deze wedstrijd.