Uitstekende start van het seizoen

Anouska is het seizoen geweldig begonnen met een derde plaats in de openingsrit van de  Volta Comunitat Valenciana Fèmines.

Donderdagmiddag werd het wielerseizoen 2022 door Anouska dan echt op gang getrapt met de eerste rit in de  Volta Comunitat Valenciana Fèmines. Onderweg naar Gandia lagen drie lastige klimmen te wachten. “Ik was voor de start best wel ontspannen, maar moest er wel een beetje inkomen. Het was even zoeken naar het koersritme, maar gaandeweg de rit begon ik me beter en beter te voelen”, aldus Anouska na de rit.

Dat ze zich goed begon te voelen bleek wel in de finale van de wedstrijd. Op de laatste klim sloeg het peloton helemaal uit elkaar. Anouska kon aanpikken bij de eerste groep, net als ploeggenootje Karlijn Swinkels. De rit eindigde in een sprint van een kleine groep. Daarin was wereldkampioen Balsamo de snelste. Anouska sprintte naar een zeer nette derde plaats, een klassering waar ze achteraf zelf een beetje van stond te kijken.

“Deze podiumplaats komt wel een beetje onverwacht. Het is zo`n eerste wedstrijd toch altijd afwachten hoe je je voelt. In de slotfase kwam Karlijn nog terug bij de eerste groep en die heeft daarna hard voor mij gewerkt. Zij kon mij super afzetten voor de sprint en daarin werd ik mooi derde. Een mooi begin van het seizoen voor mij persoonlijk, maar ook voor de ploeg. We werkten de hele dag goed samen en zaten telkens goed in positie, dat geeft veel vertrouwen”, sloot Anouska af.