Anouska kiest voor nieuw avontuur bij Uno-X

Na twee jaar bij Jumbo Visma maakt Anouska in 2023 de overstap naar het Noorse World Tour Team Uno-X. De Westereense tekende een contract voor twee jaar.

Anouska is nog volop bezig met haar wedstrijden, maar kijkt ondertussen ook naar de toekomst. Na twee jaar Jumbo Visma komt er een einde aan haar dienstverband bij de Nederlandse ploeg. Anouska kiest nu opnieuw voor een buitenlands avontuur en heeft voor twee jaar getekend bij Uno-X.

“Vanaf het eerste gesprek had ik direct een goed gevoel bij deze ploeg. Er staat een mooie organisatie en ik kreeg veel vertrouwen vanuit de ploeg. Na mijn tijd bij Virtu in 2019 trok het buitenlandse avontuur bij een Scandinavisch team mij nu opnieuw. Ik ben dan ook blij met deze overstap en kijk er naar uit om vanaf 1 januari 2023 het shirt van Uno-X aan te mogen trekken”, aldus Anouska over haar overstap.

Over haar doelen bij de Noorse ploeg is Anouska duidelijk. “Ik wil me bij Uno-X graag verder ontwikkelen in de voorjaarsklassiekers en het tijdrijden. Daarnaast wil ik in bepaalde rittenkoersen voor een goed klassement gaan. Dit jaar merkte ik dat ik daarin progressie heb gemaakt. Ik reed goed in de Ardennenklassiekers, werd derde op het NK tijdrijden en kwam de Giro d`Italia van 10 dagen ook goed door. Bij Uno-X krijg ik de kans om me verder te ontwikkelen op deze vlakken. Daar kijk ik erg naar uit.”

De afgelopen twee jaar heeft Anouska mooie stappen gemaakt bij Jumbo Visma. Vooral dit seizoen is ze continue in de top-30 van de grote koersen te vinden. “Ik ben Jumbo Visma heel erg dankbaar voor de afgelopen twee jaar. Ik heb hier mooie stappen gemaakt in mijn sportieve ontwikkeling en daar ga ik in de toekomst zeker nog profijt van hebben. Ik ga mij nu volledig focussen op de komende wedstrijden. Ik wil mijn seizoen en de periode bij Jumbo Visma mooi afsluiten.”